BOTOX UKLANJA BORE SA SVIH REGIJA LICA I VRATA

Što je botox?

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum. Već se 10 godina koristi u medicini. Područje njegove prve primjene bila je okulistika, neurologija, pedijatrija, a u posljednjih nekoliko godina najviše se koristi u kozmetologiji. Kod nas je upotreba Botoxa dozvoljena, a odnedavno (nakon duljih ispitivanja) smije se koristiti i u SAD –u kozmetološke svrhe.

botox

botox prej

botox

botox pozneje

ESTETSKI UČINAK BOTOXA

Pažljivo i precizno apliciran u vrlo malim količinama blokira rad pojedinih mišića, koji sudjeluju u mimici lica. Time se umanjuju i uklanjaju bore na licu, koje nastaju snažnim djelovanjem tih mišića. Djelovanje Botoxa je lokalizirano samo na mjesta na koja je injiciran. Sama aplikacija Botoxa je gotovo bezbolna.

Učinak Botoxa počinje se uočavati 72 sati (3 dana) nakon injiciranja. Nakon aplikacije Botoxa lice djeluje mlađe i odmorenije. Kod osoba na pragu srednjih godina i u srednjim godinama (40 – 50) postiže se efekt pomlađivanja za 5 – 8 godina. Lice djeluje vrlo prirodno. Okolina uočava svježiji i mlađi izgled lica, ali ne zna čemu bi ih pripisala.

UKLANJANJE BORA SA LICA

  • Uklanjanje horizontalnih bora sa čela
  • Uklanjanje vertikalnih bora (bore mrštenja, iznad korjena nosa) sa čela
  • Botoxom se uklanjaju i sitne bore sa vanjske strane očiju (tzv. bore smijeha)

NOVE REGIJE NA LICU, KOJE SE USPJEŠNO TRETIRAJU BOTOXOM

  • Uklanjanje sitnih bora iznad gornje usne
  • Uklanjanje tzv. marionetskih bora (bore od kuta usne do brade)
  • Uklanjanje neravnina sa brade
  • Uklanjanje bora sa vrata
  • Kombiniranje sa drugim estetskim zahvatima na licu.

KOLIKO TRAJE UČINAK BOTOXA I MOŽE LI SE INJICIRANJE BOTOXA PONAVLJATI?

Učinak Botoxa traje oko 4 mjeseca, a kod pojedinih pacijenata i dulje. Injiciranje Botoxa može se ponavljati neograničen broj puta u određenim vremenskim razmacima(bez straha za zdravlje pacijenta). Kod ponovljenih tretmana estetski učinak pomlađivanja je trajniji.

BOTOX U TERAPIJI POJAČANOG ZNOJENJA

Botox uspješno smanjuje pojačano znojenje u području pazuha. U ovom slučaju učinak traje do 8 mjeseci.

TKO SU PACIJENTI?

Najčešći su pacijenti ženske i muške osobe na pragu srednjih godina i u srednjim godinama. To su osobe svjesne svoje pojavnosti i prilično zahtjevne u pogledu vlastitog izgleda. Te se osobe trude održati svoj dobar i mladenački izgled i s tim ciljem poduzimaju niz aktivnosti. Mladenački i njegovan izgled danas postaje imperativ i mnogi ulažu u svoj izgled kako bi polučili uspjeh u profesionalnom i privatnom životu.

Injekcijama Botoxa bez radikalnih zahvata (operacija) estetske kirurgije uklanjaju se bore sa lica i vrata, a pacijenti se odmah nakon tretmana mogu uključiti u normalne profesionalne i životne aktivnosti.

Pacijenti mogu biti i mlađe osobe, koje imaju jaku mimiku lica te im se stoga na licu stvaraju jače bore (npr. bore mrštenja), koje se injekcijama Botoxa uspješno uklanjaju.

Kod starijih osoba Botox ublažuje bore i one, također nakon tretmana izgledaju nešto svježije i mlađe, no suvišak kože, koji nastaje starenjem i znatno pridonosi starijem izgledu ne može se ukloniti sa lica injekcijama Botoxa, već isključivo estetskom operacijom.

BOTOX NIJE ALTERNATIVA ZAHVATIMA ESTETSKE KIRURGIJE!

ŠTO PEPORUČITI PACIJENTIMA SA ZNATNIM SUVIŠKOM KOŽE NA KAPCIMA, VRATU I BRADI?

Botox nije alternativa zahvatima estetske kirurgije te u odeđenom broju slučajeva rješenje ipak treba potražiti u operativnim zahvatima estetske kirurgije.

Pacijentima koji imaju spuštene kapke, vrećice ispod očiju ili opuštenu kožu na bradi i vratu preporučam da se podvrgnu estetskim operacijama blefaroplastici (uklanjanju viška kože sa kapaka) i liftingu lica (prilikom kojeg se odstranjuje suvišak kože sa lica i vrata)

Štoviše, operativni zahvati estetske kirurgije često se radi postizanja optimalnog estetskog efekta na licu kombiniraju sa injiciranjem Botoxa.

  • Ključne riječi:
  • Estetska kirurgija, Estetske operacije, ...Kontakt

Klinika za lepotno kirurgijo
Dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvaška

tel.: +385 1 461 88 88
fax : +385 1 463 78 01
e-mail:

Stomatološka ordinacija

Zobni implantati Zagreb

Studio Dental Zagreb
Kontakt telefon: 385 1 461 88 88

Skype Me™! skype:
Cosmetic Surgery Clinic Dr Toncic