KEMIČNI PEELING OBRAZA

STARA METODA ODSTRANJEVANJA GUB Z OBRAZA, KI JE DOŽIVELA REVOLUCIONARNO SPREMEMBO IN SVOJ PREPOROD

Kemični peeling je medicinski tretman, ki ga najpogosteje priporočamo osebam z zelo nagubanim obrazom. S kemičnim peelingom odstranjujemo vse obrazne gube, razen karakternih gub (nazolabialnih - od nosu do kotičkov ust).

Kemijski piling

Kemični peeling obraza prej

Kemijski piling

Kemični peeling obraza pozneje

S kemičnim peelingom ne moremo rešiti mlahave kože na obrazu. V takšnih primerih pacientu priporočamo lifting obraza in vratu.

Kot lahko vidimo na fotografijah, kemični peeling obrazu daje mladostni videz in bistveno bolj svež videz. To je najuspešnejša metoda t.i. "likanja" gub na obrazu, ki učinkovito pomladi obraz.

Kemični peeling je postopek odstranjevanja površinskega sloja kože s kemičnimi agensi. Želeni učinek kemičnega peelinga je pomlajevanje. To je edini postopek (mišljen je globoki kemični peeling), kjer kemične sestavine prodrejo v globlje sloje kože in odstranjujejo gube in hkrati v koži spodbujajo ustvarjanju lastnega kolagena. Prav zaradi te dvojne učinkovitosti je efekt pomlajevanja obraza velik, vedno prisoten in trajen.

Glede na dosedanja spoznanja, pri tretmanu kože z mehanično abrazijo ali lasersko dermoabrazijo ne pride do ustvarjanja lastnega kolagena v koži.

Na klinikah za estetsko kirurgijo in dermatologijo so včasih zaradi njene učinkovitosti najpogosteje uporabljali Bakerovo formulo, ki temelji na kombinaciji različnih koncentracij fenola in krotonskega olja.

Dr. Hetter je z raziskavami pri pacientih opravil obsežno študijo, v kateri je spreminjal koncentracije glavnih sestavin Bakerove formule. Tako je prišel do nove, lastne formule kemičnega peelinga, pri kateri z manjšimi koncentracijami glavnih sestavin (fenola in krotonskega olja) dosežemo veliko boljši rezultati in hitrejše okrevanje.

Značilnosti kemičnega peelinga z uporabo nove, Hetterove formule, v primerjavi z Bakerovo so naslednje:

 1. Večja učinkovitost peelinga
 2. Varnost in natančnost pri uporabi kemičnega peelinga
 3. Minimalni neželeni pojavi
 4. Hitrejše okrevanje

Kemični peeling po Hetterovi formuli omogoča strogo nadziran in doziran peeling na področju obraza z odličnim rezultatom in hitrim okrevanjem. Njegova prednost pred laserjem je ta, da zaradi strogega upoštevanja koncentracij glavnih kemičnih spojin v formuli ni nevarnosti trajne depigmentacije in dolgotrajne rdečice, do česar lahko pride pri uporabi laserja. Hkrati pa kemični peeling po Hetterovi formuli spodbuja nastajanje lastnega kolagena v koži.

V ZDA je zaradi odličnih rezultatov kemičnega peelinga s to metodo ponovno zrasla popularnost kemičnega peelinga, kot metode odstranjevanja gub na obrazu.

Kemični peeling po Hetterovi formuli na naši kliniki uporabljamo že dalj časa, saj je formula objavljena v strokovni literaturi, s kakovostjo in natančnostjo rezultatov pa smo zelo zadovoljni.

Vsak del obraza tretiramo z drugo koncentracijo kemičnih agensov. Tako npr. področje okoli oči zaradi tanke in občutljive kože obravnavamo z najmanjšo koncentracijo fenola in krotonskega olja.

Kemični peeling zelo uspešno kombiniramo z liftingom obraza v postopkih pomlajevanja in odstranjevanja gub. Z liftingom zategnemo kožo in podkožne strukture obraza in vratu. Po uspešno opravljenem liftingu dobi obraz čvrste poteze in mladostno obliko. S kemičnim peelingom dodatno odpravljamo majhne gube, ki so v strukturi kože in ki se ne morejo odstraniti z liftingom. Učinek pomlajevanja je tako najpopolnejši.

KORISTNI NASVETI ZA NAŠE PACIENTE:

Čeprav je za izkušen kirurški tim pod vodstvom dr. Tončića kemični peeling rutinski poseg, profesionalni pristop od nas zahteva, da posebno pozornost posvetimo preoperativni pripravi pacienta.

Pred operacijo:

 • Pred kemičnim peelingom se opravi rutinska preoperativna obdelava pacienta, ki zajema laboratorijsko preiskavo krvi ter pregled in konzultacije v naši kliniki.
 • Neposredno pred operativnim posegom v naši kliniki se s pacientom še enkrat pogovorimo ter opravimo zaključno preoperativno konzultacijo in pregled.
 • Za čim večje zadovoljstvo naših pacientov, ki niso iz Hrvaške, smo jim omogočili, da se preoperativni pregled in operacija opravita istočasno (pri enem obisku v Zagrebu). Za tuje paciente je še posebej dobrodošla informacija, da se začetna konzultacija lahko opravi tudi po telefonu ali internetu. Med inicialno konzultacijo ocenimo, ali je pacient sploh primeren za to vrsto posega. Pri prihodu pacienta v Zagreb naredimo tudi zaključno preoperativno konzultacijo, kjer, v dogovoru s pacientom, definiramo vse podrobnosti tega posega in šele nato pristopimo k operaciji.

Anestezija in poseg:

 • Kemični peeling opravljamo v lokalni anesteziji in je za pacienta neboleč.
 • V kliniki pacient preživi nekaj ur: 1 uro traja priprava na kemični peeling, približno eno uro sam poseg, po njem sledi počitek. Po zaključnem postopku pacienta odpustimo v domačo oskrbo v Zagrebu.

Okrevanje:

 • Za visok odstotek uspešnosti v kliniki dr. Tončića se lahko zahvalimo tako bogatim izkušnjam našega kirurškega tima, zelo preciznim in popolnim kirurškim tehnikam kot tudi dobro organizirani in visoko strokovni postoperativni negi.
 • Iz navedenih razlogov dr. Tončić s svojim timom vztraja pri rednih kontrolah in vsakodnevnem stiku s pacientom, da bi se obdobje okrevanja zaključilo čimbolj uspešno in brez nepotrebnih komplikacij.
 • Okrevanje je individualno ter traja približno štirinajst dni. Dva tedna po operaciji pa se pacient že lahko vključi v običajne življenjske in profesionalne aktivnosti.
 • OKREVANJE IN ODSOTNOST Z DELA po kemičnem peelingu trajata približno dva tedna
 • BIVANJE V ZAGREBU, ki ga priporočamo po kemičnem peelingu, je najmanj pet dni, da lahko v naši kliniki v celoti spremljamo okrevanje pacienta.
 • Zaradi varnosti naših pacientov ter da bi jim omogočili varno in uspešno okrevanje ter postoperativno spremljanje, vztrajamo na dovolj dolgem bivanju pacientov v Zagrebu. Tako ničesar ne prepustimo naključju, ampak okrevanje pacienta spremljamo v celoti, od začetka do konca, kar je zelo pomembno za zdravje pacientov in dober izid operacije.
 • Po kemičnem peelingu nikakor ne priporočamo obravnavanih delov obraza ali telesa izpostavljati soncu, in sicer najmanj tri mesec po posegu, zaradi možnih škodljivih učinkov.
 • Kemični peeling je zaradi navedenega razloga poseg pomlajevanja, ki ga opravljamo skoraj izključno v jesenskih ali zimskih mesecih, ko je vpliv sonca najmanjši.

Popolna storitev:

 • Našim pacientom, ki niso iz Zagreba oziroma Hrvaške lahko organiziramo POT IN NAMESTITEV V ZAGREBU! Zagotovimo jim lahko zasebno ali hotelsko namestitev v Zagrebu ter pomagamo pri organizaciji leta in rezervaciji letalskih kart. Pri prihodu v Zagreb naše paciente po potrebi pričaka tudi naš voznik.
 • Keywords:
 • Chemical peel, ...Kontakt

Klinika za lepotno kirurgijo
Dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvaška

tel.: +385 1 461 88 88
fax : +385 1 463 78 01
e-mail:

Stomatološka ordinacija

Zobni implantati Zagreb

Studio Dental Zagreb
Kontakt telefon: 385 1 461 88 88

Skype Me™! skype:
Cosmetic Surgery Clinic Dr Toncic