BLEFAROPLASTIKA - ESTETSKA OPERACIJA OČESNIH VEK

Če po štiridesetem letu na svojem obrazu začnemo opažati utrujenost, ki ne izgine niti po dolgem počitku, so vzrok temu pogosto spuščene ali otečene očesne veke ali mešički, ki so se naredili pod očmi.

estetska operacija korekcije očnih kapaka

Estetska operacija očesnih vek prej

estetska operacija korekcije očnih kapaka

Estetska operacija očesnih vek pozneje

Fiziološki proces staranja ne prizadene vseh ljudi enako. Nekateri so po svoji konstituciji, genetski zasnovi ali po načinu življenju bolj podvrženi manifestacijam staranja obraza. Z leti koža izgubi svojo elastičnost in konsistenco, še posebej na področju očesnih vek, kjer je najtanjša. Veke počasi, a gotovo spremenijo svoj videz. Na njih se pojavi odvečna koža v obliki mešičkov, gub in maščobnih blazinic, zaradi česar so oči in celoten obraz videti utrujeno in postarano.

Odvečna koža in maščobno tkivo na očesnih vekah se lahko odstranita samo z operativnim posegom estetske kirurgije – BLEFAROPLASTIKO, saj kozmetični tretmani in masaže v tem primeru ne pomagajo več. Odvečna koža in maščobno tkivo se, če je to potrebno, odstrani tako iz zgornjih kot tudi s spodnjih očesnih vek.

Blefaroplastiko štejemo med majhne in zelo efektivne estetske posege, v rokah izkušenega estetskega kirurga pa je skrb za večja tveganja pri pacientu povsem nepotrebna. Odvečna koža in maščobno tkivo se natančno odstranita glede na izmerjeno in vrisano obliko. Dr. Tončić pri preoperativni pripravi pazljivo naredi risbo na vekah, zato da se odstrani optimalna količina kože in maščobnih blazinic. Pri tem postopku prideta do izraza perfekcionizem dr. Tončića ter njegovo oko za detajle. Kot pri pripravah na nekatere druge operacije, se tudi pri tej od estetskega kirurga zahteva smisel za oblikovanje in proporce.

V naši kliniki za estetsko kirurgijo to lepotno korekcijo izvajamo z radio-kirurgijo. Ta tehnologija nam omogoča zelo natančen kirurški rez, ki ne poškoduje drugega tkiva, zato je njen estetski učinek optimalen, okrevanje pacienta pa zelo hitro. Zaradi čim boljšega lepotnega učinka se uporablja kirurška nit, tanka kot človeški las, ki se vstavi pod kožo, tako da ni vbodnih mest. Kirurški rez je v naravnih kožnih gubah. Končni rezultat te operacije je očitna pomladitev pacienta. Oči so videti mlajše in večje ter živahno zasijejo v svoji naravni lepoti.

Dr. Tončić in njegov tim pri izvajanju tega posega posebno pozornost posvečajo temu, da po operaciji na koži ne ostanejo nezaželene gube ali brazgotine.

Blefaroplastika se pogosto (če je to potrebno) kombinira z drugimi posegi, največkrat s face liftingom, ki skupaj z blefaroplastiko sodita med t.i. posege pomlajevanja obraza.

Estetsko korekcijo očesnih vek lahko kombiniramo tudi z drugimi posegi lepotne kirurgije, kot so estetska korekcija nosu, povečanje prsi itd.

KORISTNI NASVETI ZA NAŠE PACIENTE:

Čeprav je za izkušen kirurški tim pod vodstvom dr. Tončića blefaroplastika rutinski poseg, profesionalni pristop od nas zahteva, da posebno pozornost posvetimo preoperativni pripravi pacienta.

Pred operacijo:

 • Pred operativnim posegom korekcije očesnih vek se opravi rutinska preoperativna obdelava pacienta, ki zajema laboratorijsko preiskavo krvi ter pregled in konzultacije v naši kliniki.
 • Neposredno pred operativnim posegom v naši kliniki se s pacientom še enkrat pogovorimo ter opravimo zaključno preoperativno konzultacijo in pregled.
 • Za čimbolj uspešno korekcijo očesnih vek je pri zaključnem preoperativnem pregledu oziroma neposredno pred posegom potrebno narediti zelo natančno risbo, po kateri bo potekal bodoči kirurški rez. Pri tem pridejo do izraza risarske in slikarske izkušnje dr. Tončića. Risba, ki jo naredi pred operacijo, je odlična orientacija in pomeni velik in zelo pomembne korak do končnega uspeha operacije
 • Pred vsemi kirurškimi posegi, še posebej pa pred korekcijo očesnih vek, je treba prenehati z jemanjem protibolečinskih preparatov iz skupine nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino, kot so Aspirin, Andol ali Acisal. To je zelo pomemben dejavnik priprave pacienta na kirurški poseg, saj s tem preprečujemo morebitne neželene krvavitve in hematome (podkožna krvavitev) med in po operaciji, kar bistveno pospešuje okrevanje ter izboljšuje rezultat operacije
 • Za čim večje zadovoljstvo naših pacientov, ki niso iz Hrvaške, smo jim omogočili, da se preoperativni pregled in operacija opravita istočasno (pri enem obisku v Zagrebu). Za tuje paciente je še posebej dobrodošla informacija, da se začetna konzultacija lahko opravi tudi po telefonu ali internetu. Med inicialno konzultacijo ocenimo, ali je pacient sploh primeren za to vrsto posega. Pri prihodu pacienta v Zagreb naredimo tudi zaključno preoperativno konzultacijo, kjer, v dogovoru s pacientom, definiramo vse podrobnosti tega posega in šele nato pristopimo k operaciji.

Anestezija in poseg:

 • Korekcijo očesnih vek opravljamo v lokalno potencirani anesteziji, kar pomeni, da pacient poleg lokalnih anestetikov dobi tudi blago sredstvo za spanje. Torej, pacient med posegom spi in je popolnoma neobčutljiv na bolečino.
 • V kliniki pacient preživi približno 6 ur: preoperativna priprava traja 1 uro, približno uro in pol sam poseg, preostanek časa pa je namenjen počitku po operaciji. Po zaključenem postopku pacienta odpustimo v domačo oskrbo v Zagrebu

Okrevanje

 • Za visok odstotek uspešnosti v kliniki dr. Tončića se lahko zahvalimo tako bogatim izkušnjam našega kirurškega tima, zelo preciznim in popolnim kirurškim tehnikam kot tudi dobro organizirani in visoko strokovni postoperativni negi.
 • Iz navedenih razlogov dr. Tončić s svojim timom vztraja pri rednih kontrolah in vsakodnevnem stiku s pacientom, da bi se obdobje okrevanja zaključilo čimbolj uspešno in brez nepotrebnih komplikacij.
 • Postoperativno okrevanje je po korekciji očesnih vek individualno ter traja približno teden dni. Šivi se odstranijo sedmi dan po operaciji, že deset dni po operaciji pa je pacient pripravljen na vrnitev k svojim vsakodnevnim zasebnim in profesionalnim aktivnostim.
 • BIVANJE V ZAGREBU, ki ga priporočamo po operaciji liftinga obraza je deset dni do dveh tednov, ko bomo v naši kliniki odstranili šive ter v celoti in do konca spremljali okrevanje pacienta.
 • OKREVANJE IN ODSOTNOST Z DELA po blefaroplastiki trajata teden do deset dni.
 • BIVANJE V ZAGREBU , ki ga priporočamo po blefaroplastiki je najmanj tri dni, vsekakor pa priporočamo kontrolo peti in sedmi dan po operaciji, da bomo v naši kliniki lahko odstranili šive ter v celoti in do konca spremljali okrevanje pacienta. Zato je najbolj praktično, da pacient ostane v Zagrebu cel teden.
 • Zaradi varnosti naših pacientov ter da bi jim omogočili varno in uspešno okrevanje ter postoperativno spremljanje, vztrajamo na dovolj dolgem bivanju pacientov v Zagrebu. Tako ničesar ne prepustimo naključju, ampak okrevanje pacienta spremljamo v celoti, od začetka do konca, kar je zelo pomembno za zdravje pacientov in dober izid operacije.

Popolna storitev:

 • Našim pacientom, ki niso iz Zagreba oziroma Hrvaške lahko organiziramo POT IN NAMESTITEV V ZAGREBU! Zagotovimo jim lahko zasebno ali hotelsko namestitev v Zagrebu ter pomagamo pri organizaciji leta in rezervaciji letalskih kart. Pri prihodu v Zagreb naše paciente po potrebi pričaka tudi naš voznik.
 • Ključne riječi:
 • Estetska kirurgija, Estetske operacije, ...Kontakt

Klinika za lepotno kirurgijo
Dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvaška

tel.: +385 1 461 88 88
fax : +385 1 463 78 01
e-mail:

Stomatološka ordinacija

Zobni implantati Zagreb

Studio Dental Zagreb
Kontakt telefon: 385 1 461 88 88

Skype Me™! skype:
Cosmetic Surgery Clinic Dr Toncic