LIFTING ČELA

Lifting čela je lahko samostojni operativni poseg ali dodatna operacija kompletnega liftinga obraza. Za katero od teh dveh možnosti se bomo odločili, je predvsem odvisno od dejstva, ali je staranje načelo ves obraz ali so sledi vidne samo na čelu.

Lifting čela

Lifting čela prej

Lifting čela

Lifting čela pozneje

Pacient se v dogovoru z estetskim kirurgom odloči za ta poseg, če ima spuščene ali asimetrične obrvi ali nagubano čelo.

Nekatere osebe so bolj podvržene nastajanju močnejših in bolj izrazitih gub na čelu, zaradi česar je obraz videti starejši, resnejši ali celo zaskrbljen. V takšnih primerih efekta pomlajevanja ne bomo dosegli samo z liftingom obraza. Spet pri drugih osebah je očitna disharmonija v staranju zgornjega in spodnjega dela obraza. Če zgornji del obraza deluje bistveno starejše kot spodnji, se bo estetski kirurg v dogovoru s pacientom odločil za lifting čela.

Operativni poseg liftinga čela se opravi v splošni ali lokalno potencirani anesteziji in je za pacienta neboleč. Pri tej operaciji se zategne koža na čelu, rezultat je gladko čelo brez gub in dvignjene obrvi. Efekt pomladitve je opazen tudi v očeh. Oči so videti bolj odprte in bolj mladostne. Operativni rez je najpogosteje skrit v lasišču in je po posegu neviden. Če ima pacient visoko čelo se operativni rez pokriva z robom lasišča. Oba navedena posega, kompletni lifting obraza ali lifting čela, se lahko kombinirata z ostalimi estetskimi posegi, kot so korekcija spodnjih očesnih vek, dermoabrazija zgornje in spodnje ustnice, mini lifting, kompletni lifting obraza in drugimi posegi.

KORISTNI NASVETI ZA NAŠE PACIENTE:

Čeprav je za izkušen kirurški tim pod vodstvom dr. Tončića lifting čela rutinski poseg, profesionalni pristop od nas zahteva, da posebno pozornost posvetimo preoperativni pripravi pacienta.

Pred operacijo:

 • Pred operativnim posegom liftinga čela se opravi rutinska preoperativna obdelava pacienta, ki zajema laboratorijske izvide krvi ter pregled in konzultacije v naši kliniki.
 • Neposredno pred operativnim posegom v naši kliniki se s pacientom še enkrat pogovorimo, opravimo zaključno preoperativno konzultacijo in pregled.
 • Pred vsemi kirurškimi posegi, še posebej pa pred liftingom čela, je treba prenehati z jemanjem protibolečinskih preparatov iz skupine nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino, kot so Aspirin, Andol ali Acisal. To je zelo pomemben dejavnik priprave pacienta na kirurški poseg, saj s tem preprečujemo morebitne neželene krvavitve in hematome (podkožna krvavitev) med in po operaciji, kar bistveno pospešuje okrevanje ter izboljšuje rezultat operacije
 • Za čim večje zadovoljstvo naših pacientov, ki niso iz Hrvaške, smo jim omogočili, da se preoperativni pregled in operacija opravita istočasno (pri enem obisku v Zagrebu). Za tuje paciente je še posebej dobrodošla informacija, da se začetna konzultacija lahko opravi tudi po telefonu ali internetu. Med inicialno konzultacijo ocenimo, ali je pacient sploh primeren za to vrsto posega. Pri prihodu pacienta v Zagreb naredimo tudi zaključno preoperativno konzultacijo, kjer, v dogovoru s pacientom, definiramo vse podrobnosti tega posega in šele nato pristopimo k operaciji.

Anestezija in poseg:

 • Operacijo liftinga čela opravljamo v lokalno potencirani anesteziji. To pomeni, da pacient med posegom spi in ne čuti ničesar.
 • V kliniki pacient preživi vsega 10 ur: 1 uro traja preoperativna priprava, približno uro in pol sam poseg, preostali čas pa je namenjen počitku po operaciji. Po končanem postopku pacienta odpustimo v domačo oskrbo v Zagrebu.

Okrevanje

 • Končni rezultat liftinga čela je odvisen od poteka same operacije, izkušenj kirurga in njegovega tima, v veliki meri pa tudi od vestnega in temeljitega postoperativnega spremljanja in nege.
 • Iz navedenih razlogov dr. Tončić s svojim timom vztraja pri rednih kontrolah in vsakodnevnem stiku s pacientom, da bi se obdobje okrevanja zaključilo čimbolj uspešno in brez nepotrebnih komplikacij.
 • Postoperativno okrevanje je po liftingu čela individualno in pri večini traja približno en teden do deset dni.
 • OKREVANJE IN ODSOTNOST Z DELA po operaciji liftinga čela traja 14 dni. Šivi se odstranijo en teden po operaciji, že dva tedna po operaciji pa je pacient pripravljen na vrnitev k svojim vsakodnevnim zasebnim in profesionalnim aktivnostim, vendar se mora en mesec po operaciji izogibati večjim telesnim naporom.
 • BIVANJE V ZAGREBU ki ga priporočamo po operaciji liftinga čela traja en teden do deset dni, ko bomo v naši kliniki odstranili šive ter v celoti in do konca spremljali okrevanje pacienta.
 • Zaradi varnosti naših pacientov ter da bi jim omogočili varno in uspešno okrevanje ter postoperativno spremljanje, vztrajamo na dovolj dolgem bivanju pacientov v Zagrebu. Tako ničesar ne prepustimo naključju, ampak okrevanje pacienta spremljamo v celoti, od začetka do konca, kar je zelo pomembno za zdravje pacientov in dober izid operacije.
 • Da bo brazgotina po operaciji čim manj vidna, je v obdobju prvih šest mesecev do enega leta po operaciji priporočljivo izogibanje izpostavljanja soncu.
 • Pri kadilcih je za uspešnost operacije odločilnega pomena, da prenehajo kaditi najmanj teden dni pred operacijo in vse do dveh tednov po operaciji. To je eden izmed dejavnikov, ki je pri procesu celjenja ključnega pomena.

Popolna storitev:

 • Našim pacientom, ki niso iz Zagreba oziroma Hrvaške lahko organiziramo POT IN NAMESTITEV V ZAGREBU! Zagotovimo jim lahko zasebno ali hotelsko namestitev v Zagrebu ter pomagamo pri organizaciji leta in rezervaciji letalskih kart. Pri prihodu v Zagreb naše paciente po potrebi pričaka tudi naš voznik.
 • Keywords:
 • Forehead lift, ...Kontakt

Klinika za lepotno kirurgijo
Dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvaška

tel.: +385 1 461 88 88
fax : +385 1 463 78 01
e-mail:

Stomatološka ordinacija

Zobni implantati Zagreb

Studio Dental Zagreb
Kontakt telefon: 385 1 461 88 88

Skype Me™! skype:
Cosmetic Surgery Clinic Dr Toncic