LIPOSUKCIJA PODBRADKA

Liposukcijo podbradka uvrščamo med manjše, a zelo učinkovite estetske posege.

Liposukciju podbratka

Liposukcija podbradka prej

Liposukciju podbratka

Liposukcija podbradka pozneje

Ta poseg v naši kliniki opravljamo precej pogosto in zelo uspešno. Za liposukcijo podbradka se odločajo pacienti vseh starostnih skupin, od mlajših pa vse do pacientov srednjih let ter do starejših pacientov.

Postopek liposukcije podbradka je pri ženskah in pri moških enak, obseg posega pa se razlikuje glede na stanje vratu in podbradka. Pacienti pogosto želijo minimalno korekcijo podbradka, rezultat katere je boljše stanje vratu ter bolj mladosten in svež videz. Liposukcija podbradka je zelo učinkovita metoda tudi pri pacientih z zelo izrazitim podbradkom. V takšnih primerih se odstrani relativno velika količina maščobnega tkiva, zato je rezultat operacije izrazito opazen, izboljšanje pa veliko.

To vrsto liposukcije opravljamo po principu hidroliposukcije, ki omogoča, da se med posegom lažje, pravilneje in varneje aspirira želena količina maščobnega tkiva.

Pri tem posegu je zelo pomemben kirurgov občutek za oblikovanje, sorazmerje in detajle, saj deluje na relativno majhnem in omejenem področju, kjer je še najmanjša sprememba zelo očitna. Cilj tega posega je, da se tretirano področje obdela čimbolj enakomerno, brez morebitnih neravnin in „lukenj“.

Med liposukcijo podbradka se uporabljajo izključno tanke kanile, zato je zelo pomembno, da estetski kirurg popolnoma obvlada tehniko dela s tankimi kanilami.

Pri likposukciji podbradka se v večini primerov naredita po en rez na vsaki strani, dolg 3-4 mm, prikrita z zadnjim delom spodnje čeljusti ter en rez, dolg 3-4 mm, pod brado na sredini. Rezi so izvedeni in prikriti z anatomskimi strukturami, tako da po operaciji brazgotine niso vidne.

Liposukcija podbradka se opravi kot samostojen poseg ali v kombinaciji s katerim drugim estetskim posegom, predvsem face liftingom. Pri face liftingu je liposukcija podbradka odlična pomožna metoda za „likanje“ oziroma doseganje popolnega videza vratu.

Liposukcijo podbradka je možno kombinirati z drugimi posegi estetske kirurgije, kot so lepotna korekcija nosu, povečanje prsi itd.

Liposukcija podbradka se opravi v lokalno potencirani ali splošni anesteziji, odvisno od velikosti podbradka in količine maščobnega tkiva, ki ga je potrebno odstraniti.

KORISTNI NASVETI ZA NAŠE PACIENTE:

Čeprav je za izkušen kirurški tim pod vodstvom dr. Tončića liposukcija podbradka rutinski poseg, profesionalni pristop od nas zahteva, da posebno pozornost posvetimo preoperativni pripravi pacienta.

Pred operacijo:

 • Pacient mora pred liposukcijo podbradka opraviti laboratorijski pregled krvi, ki ga lahko po dogovoru opravi pri nas, dan pred operacijo ali celo na dan operacije. Če se poseg opravi v splošni anesteziji, mora pacient poleg pregleda krvi opraviti tudi EKG pregled pri internistu.
 • Za čimbolj uspešno liposukcijo podbradka je neposredno pred posegom potrebno narediti natančno risbo, kjer pridejo do izraza risarske in slikarske izkušnje dr. Tončića. Risba, ki jo naredi pred operacijo, je odlična orientacija in pomeni velik in zelo pomembne korak do končnega uspeha operacije.
 • Pred liposukcijo podbradka je treba prenehati z jemanjem protibolečinskih preparatov iz skupine nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino, kot so Aspirin, Andol ali Acisal. To je zelo pomemben dejavnik priprave pacienta na kirurški poseg, saj s tem preprečujemo morebitne neželene krvavitve in hematome (podkožna krvavitev) med in po operaciji, kar bistveno pospešuje okrevanje ter izboljšuje rezultat operacije
 • Za čim večje zadovoljstvo naših pacientov, ki niso iz Hrvaške, smo jim omogočili, da se preoperativni pregled in operacija opravita istočasno (pri enem obisku v Zagrebu). Za tuje paciente je še posebej dobrodošla informacija, da se začetna konzultacija lahko opravi tudi po telefonu ali internetu. Med inicialno konzultacijo ocenimo, ali je pacient sploh primeren za to vrsto posega. Pri prihodu pacienta v Zagreb naredimo tudi zaključno preoperativno konzultacijo, kjer, v dogovoru s pacientom, definiramo vse podrobnosti tega posega in šele nato pristopimo k operaciji.

Anestezija in poseg:

 • Liposukcijo podbradka opravljamo v lokalno potencirani ali splošni anesteziji, odvisno od velikosti podbradka in količine maščobnega tkiva, ki ga je treba odstraniti. Pacient med posegom spi in ne čuti ničesar.
 • V kliniki pacient preživi približno 6 ur: 1 uro traja preoperativna priprava, približno uro in pol sam poseg, preostanek časa pa je namenjen počitku po operaciji.

Okrevanje

 • Za visok odstotek uspešnosti v kliniki dr. Tončića se lahko zahvalimo tako bogatim izkušnjam našega kirurškega tima, zelo preciznim in popolnim kirurškim tehnikam kot tudi dobro organizirani in visoko strokovni postoperativni negi.
 • Iz navedenih razlogov dr. Tončić s svojim timom vztraja pri rednih kontrolah in vsakodnevnem stiku s pacientom, da bi se obdobje okrevanja zaključilo čimbolj uspešno in brez nepotrebnih komplikacij.
 • Postoperativno okrevanje je po liposukciji podbradka individualno in pri večini primerov traja okoli teden dni. Šivi se odstranijo en teden po operaciji, pa je pacient pripravljen na vrnitev k svojim vsakodnevnim zasebnim in profesionalnim aktivnostim, vendar se mora en mesec po operaciji izogibati večjim telesnim naporom.
 • BIVANJE V ZAGREBU, ki ga priporočamo po liposukciji podbradka je najmanj tri dni, vsekakor pa priporočamo kontrolo sedmi dan po operaciji, ko bomo v naši kliniki odstranili šive ter v celoti in do konca spremljali okrevanje pacienta.
 • OKREVANJE IN ODSOTNOST Z DELA je po liposukciji podbradka en teden.
 • Zaradi varnosti naših pacientov ter da bi jim omogočili varno in uspešno okrevanje ter postoperativno spremljanje, vztrajamo na dovolj dolgem bivanju pacientov v Zagrebu. Tako ničesar ne prepustimo naključju, ampak okrevanje pacienta spremljamo v celoti, od začetka do konca, kar je zelo pomembno za zdravje pacientov in dober izid operacije.

Popolna storitev:

 • Našim pacientom, ki niso iz Zagreba oziroma Hrvaške lahko organiziramo POT IN NAMESTITEV V ZAGREBU! Zagotovimo jim lahko zasebno ali hotelsko namestitev v Zagrebu ter pomagamo pri organizaciji leta in rezervaciji letalskih kart. Pri prihodu v Zagreb naše paciente po potrebi pričaka tudi naš voznik.
 • Keywords:
 • Liposukcija podrbradka, ...Kontakt

Klinika za lepotno kirurgijo
Dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvaška

tel.: +385 1 461 88 88
fax : +385 1 463 78 01
e-mail:

Stomatološka ordinacija

Zobni implantati Zagreb

Studio Dental Zagreb
Kontakt telefon: 385 1 461 88 88

Skype Me™! skype:
Cosmetic Surgery Clinic Dr Toncic