LIPOSUKCIJA TREBUHA

Še nedavno je zaobljeno žensko telo predstavljalo simbol seksualnosti. Današnji lepotni ideal, ki kroji usodo ženskega telesa, pa je drugačen. Poudarja mladosten, skoraj otroški videz. Naravne ženske obline so prej pomanjkljivost kot prednost. Telovadba, masaža in kozmetična sredstva maščobno tkivo samo površinsko razgradijo. Samo z liposukcijo (sesanjem) lahko maščobne celice in trajno odstranimo.

Liposukciju trbuha

Liposukcija trebuha prej

Liposukciju trbuha

Liposukcija trebuha pozneje

Večjo količino nakopičene maščobe, ki je videti kot luknjičasta pomarančna lupina, imenujemo celulit. Najpogosteje so s celulitom obložena stegna, spodnji del trebuha, notranja stran kolen, nadlakti, brada (podbradek), pas.

Na razporeditev maščobnega tkiva po telesu vplivata dva dejavnika: genski zapis in prehrana. Prvi vpliva na razvoj maščobnega tkiva do pubertete.

Prehrana vpliva na obseg maščobnih celic (velike in nabrekle so značilne za debelega človeka, pri suhih je njihovo število manjše). Če ima kdo veliko maščobnih celic na bedrih in manj na prsih, bo v predelu beder vedno debelejši kot drugod.

Pogosto naletimo na vitke ženske, ki so z maščobnimi celicami obložene samo na določenih delih telesa. Zanje je liposukcija še posebej uspešna metoda za odpravljanje celulita.

V majhen rez na koži (0,5 cm) vstavimo cevko. S pomočjo vakuuma izsesamo maščobno tkivo. Maščobne celice so tako s tega dela telesa dokončno odstranjene.

HIDROLIPOSUKCIJA je danes najučinkovitejša metoda liposukcije. S to metodo se v operacijsko področje vbrizga fiziološka raztopina, ki vsebuje sredstvo za kontrakcijo kapilar. Tako se zmanjša sesanje krvi in aspirira večja količina čistega celulita.

Dr. Tončić: "Metodo hidroliposukcije v svoji praksi uporabljam že 13 let. Na osnovi lastnih izkušenj lahko trdim, da je hidroliposukcija učinkovitejša od ostalih metod. Z njo dosežemo površinsko idealno oblikovanje telesa. S to metodo oblikujemo tudi ravne, stolpu podobne noge (v spodnjem predelu, nad gležnjem), kar je bilo včasih nemogoče doseči."

Pacient po liposunkciji obleče specialno kompresivno obleko (različni stezniki). Steznik nosi šest tednov. Že sedmi dan po liposukciji priporočamo masažo - zaradi limfne drenaže in boljše prekrvavitve. Masaža blagodejno vpliva na izginjanje oteklin. Po liposukciji naj bi bil pacient na bolniškem dopustu od 3-10 dni, kar je odvisno od razsežnosti posega. Liposukcija se izvaja v splošni anesteziji (če je poseg obsežen, npr. na trebuhu oz. na bedrih). Ko pa se celulit odpravlja z manjšega področja (okrog kolena, podbradka ipd.), operacija poteka v lokalno potencirani anesteziji.

NAPOTKI

  • Pred operacijo mora pacient opraviti internistični pregled (EKG in laboratorijske preiskave krvi).
  • V kliniki pacient preživi do štiriindvajset ur - odvisno od zahtevnosti posega.
  • Namestitev v Zagrebu 2-4 dni (odvisno od zahtevnosti posega).
  • Okrevanje in odsotnost z dela traja 5-7 dni (odvisno od zahtevnosti posega).
  • Keywords:
  • Stomach liposuction, ...Kontakt

Klinika za lepotno kirurgijo
Dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvaška

tel.: +385 1 461 88 88
fax : +385 1 463 78 01
e-mail:

Stomatološka ordinacija

Zobni implantati Zagreb

Studio Dental Zagreb
Kontakt telefon: 385 1 461 88 88

Skype Me™! skype:
Cosmetic Surgery Clinic Dr Toncic