POVEČANJE PRSI

Povečanje prsi sodi med malo manjše, a zelo učinkovite posege estetske kirurgije. Čeprav gre za tehnično relativno preprost kirurški poseg, je povečanje prsi operacija, ki od estetskega kirurga zahteva smisel za oblikovanje in skladnost.

estetska operacija grudi

Povečanje prsi prej

estetska operacija grudi

Povečanje prsi pozneje

Pri operaciji povečanja prsi dr. Tončiću pomagajo tako dolgoletne kirurške izkušnje kot tudi odličen občutek za oblikovanje in umetnost. Ti njegovi lastnosti prideta še posebej do izraza pri preoperativni risbi in izbiri vsadkov, saj sta dobra ocena velikosti in oblike implantatov, ki se bosta vstavili, bistveni. Dr. Tončić in njegov kirurški tim pri izbiri implantatov upoštevajo predvsem želje pacientke. Glede na njih in s pomočjo svojih dolgoletnih izkušenj na področju operacij povečanja prsi, bo dr. Tončić zagotovo izbral optimalno velikost in obliko vsadkov.

Želeno povečanje prsi dosežemo z vstavljanjem implantata najboljših svetovnih proizvajalcev, najnovejše generacije in visoke kakovosti. Dr. Tončić in njegov kirurški tim uporabljajo silikonske implantate ameriškega podjetja Mentor ali nemškega podjetja Polytech Silimed. Pacientka po operaciji povečanja prsi dobi certifikat za vstavljene implantate.

Silikonski implantati so mehki ter zelo naravni na dotik ali pritisk na dojko. Pacientka lahko brez težav doji otroka, vsadek v dojki pa omogoča tudi vse potrebne zdravniške preglede, saj je pod mlečno žlezo ali pod prsno mišico.

Pacientka mora biti za poseg stara več kot 18 let. Razlogi za operacijo so različni: od nerazvitih in majhnih prsi, različnih asimetrij, prirojenih anomalij do rekonstruktivne kirurgije prsi.

Kirurški rez opravimo v pazdušni vdolbini, okoli bradavice ali pod dojko. Brazgotina se na teh mestih reza po operativnem posegu ne vidi.

Rezultat te estetske operacije je takoj prisoten in viden, zato so tudi pacientke z njim zelo zadovoljne.

estetska operacija grudi

Povečanje prsi pozneje

Operacijo povečanja prsi s silikonskimi implantati, ki so jo začeli opravljati v zgodnjih 60-tih letih, prištevamo med najmlajše posege estetske kirurgije. Od takrat in do danes so milijonom žensk vstavljeni silikonski implantati, vse možne reakcije na implantat pa so zelo dobro raziskane in dokumentirane. Možna je blaga reakcija organizma na implantat, kot na tujek, kar povzroči nastanek tanke ovojnice, ki predstavlja naravno oviro pred implantatom. Zelo redke so reakcije zavračanja, ki se manifestirajo v obliki vnetja ali močneje izražene kapsule.

Znebiti se je treba predsodkov, da silikonski implantati povzročajo pojav raka dojke. Ta predpostavka ni bila nikoli dokazana in objavljena v resni medicinski literaturi. Silikon ima v medicini široko uporabnost in velja za do sedaj najboljši material za proizvodnjo raznih implantatov, ki se vstavljajo v človeško telo, saj ga človeški organizem odlično prenaša. Iz silikona se izdelujejo umetne srčne zaklopke, pace-makerji, kreme za kožo, otroške dude, sredstva za podmazovanje injekcij itd. Do zdaj še nihče ni izrazil zaskrbljenosti za zdravje pacientov, ki uporabljajo te pripomočke.

Naša filozofija

Menimo, da v današnjem času, ko poznamo in uspešno obvladujemo zelo učinkovite kirurške tehnike in so na voljo vsadki odlične kakovosti, korekcija malih, nerazvitih ali asimetričnih prsi za večino žensk in deklet ne bi več smela predstavljati nedosegljivih sanj. Povečanje prsi je danes zelo enostavna in varna operacija, ki navsezadnje pomeni vlaganje v kvaliteto življenja.

KORISTNI NASVETI ZA NAŠE PACIENTE:

Čeprav je za izkušen kirurški tim pod vodstvom dr. Tončića povečanje prsi rutinski poseg, profesionalni pristop od nas zahteva, da posebno pozornost posvetimo preoperativni pripravi pacienta.

Pred operacijo:

 • Pred operativnim posegom povečanja prsi se opravi rutinska preoperativna obdelava pacientke, ki zajema laboratorijske izvide krvi, internistični pregled ter EKG.
 • Neposredno pred operativnim posegom v naši kliniki se s pacientom še enkrat pogovorimo, opravimo zaključno preoperativno konzultacijo in pregled.
 • Za uspešno povečanje prsi je treba pri zaključnem preoperativnem pregledu oziroma neposredno pred posegom narediti natančno risbo, kjer pridejo do izraza risarske in slikarske izkušnje Dr. Tončića. Slika, ki se naredi pred operacijo je odlična orientacija ter pomeni velik in zelo pomemben korak do končnega uspeha operacije.
 • Pred operativnim posegom povečanja prsi je potrebno prenehati z jemanjem protibolečinskih preparatov iz skupine nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino, kot so Aspirin, Andol ali Acisal. To je zelo pomemben dejavnik priprave pacienta na kirurški poseg, saj s tem preprečujemo morebitne neželene krvavitve in hematome (podkožna krvavitev) med in po operaciji, kar bistveno pospešuje okrevanje ter izboljšuje rezultat operacije.
 • Za čim večje zadovoljstvo naših pacientov, ki niso iz Hrvaške, smo jim omogočili, da se preoperativni pregled in operacija opravita istočasno (pri enem obisku v Zagrebu). Za tuje paciente je še posebej dobrodošla informacija, da se začetna konzultacija lahko opravi tudi po telefonu ali internetu. Med inicialno konzultacijo ocenimo, ali je pacient sploh primeren za takšno vrsto posega. Pri prihodu pacienta v Zagreb naredimo tudi zaključno preoperativno konzultacijo, kjer, v dogovoru s pacientom, definiramo vse podrobnosti tega posega in šele nato pristopimo k operaciji.

Anestezija in poseg:

 • Operacijo povečanja prsi opravljamo v splošni anesteziji pod nadzorom vrhunskega zdravnika, anesteziologa. Kar pomeni, da pacientka med posegom spi in ne čuti ničesar.
 • V kliniki pacientka preživi vsega 12 ur: 1 uro traja preoperativna priprava, približno uro in pol sam poseg, preostali čas pa je namenjen počitku po operaciji. Po zaključenem postopku pacientko odpustimo v domačo oskrbo v Zagrebu.

Okrevanje

 • Za visok odstotek uspešnosti v kliniki dr. Tončića se lahko zahvalimo tako bogatim izkušnjam našega kirurškega tima, zelo preciznim in popolnim kirurškim tehnikam kot tudi dobro organizirani in visoko strokovni postoperativni negi.
 • Iz navedenih razlogov dr. Tončić s svojim timom vztraja pri rednih kontrolah in vsakodnevnem stiku s pacientom, da bi se obdobje okrevanja zaključilo čimbolj uspešno in brez nepotrebnih komplikacij.
 • Postoperativno okrevanje je po povečanju prsi individualno ter traja pri večini pacientov približno deset dni. Šivi se odstranijo deset dni po operaciji, kar je zaradi kontrole najbolje opraviti v naši kliniki. Pacientka je že dva tedna po operaciji pripravljena na vrnitev k svojim vsakodnevnim zasebnim in profesionalnim aktivnostim, z opozorilom, da se naj mesec dni po operaciji izogiba večjim telesnim naporom.
 • OKREVANJE IN ODSOTNOST Z DELA po operaciji povečanja prsi trajata 14 dni.
 • BIVANJE V ZAGREBU, ki ga priporočamo po operaciji povečanja prsi je deset dni, ko bomo v naši kliniki odstranili šive ter v celoti in do konca spremljali okrevanje pacienta.
 • Zaradi varnosti naših pacientov ter da bi jim omogočili varno in uspešno okrevanje ter postoperativno spremljanje, vztrajamo na dovolj dolgem bivanju pacientov v Zagrebu. Tako ničesar ne prepustimo naključju, ampak okrevanje pacienta spremljamo v celoti, od začetka do konca, kar je zelo pomembno za zdravje pacientov in dober izid operacije.
 • Da bo brazgotina po operaciji čim manj vidna, je v obdobju prvih šest mesecev do enega leta po operaciji priporočljivo izogibanje izpostavljanja soncu.

Popolna storitev:

 • Našim pacientom, ki niso iz Zagreba oziroma Hrvaške lahko organiziramo POT IN NAMESTITEV V ZAGREBU! Zagotovimo jim lahko zasebno ali hotelsko namestitev v Zagrebu ter pomagamo pri organizaciji leta in rezervaciji letalskih kart. Pri prihodu v Zagreb naše paciente po potrebi pričaka tudi naš voznik.
 • Keywords:
 • breast augmentation, breast enlargement, ...Kontakt

Klinika za lepotno kirurgijo
Dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvaška

tel.: +385 1 461 88 88
fax : +385 1 463 78 01
e-mail:

Stomatološka ordinacija

Zobni implantati Zagreb

Studio Dental Zagreb
Kontakt telefon: 385 1 461 88 88

Skype Me™! skype:
Cosmetic Surgery Clinic Dr Toncic