ZMANJŠANJE MOŠKIH PRSI - KOREKCIJA GINEKOMASTIJE

Moške prsi so lahko občutno povečane, kar za to moško osebo predstavlja resen estetski in psihološki problem. Do povečanja moških prsi lahko pride na dva načina.

muške grudi smanjivanje

Zmanjšanje moških prsi prej

muške grudi smanjivanje

Zmanjšanje moških prsi pozneje

Kot posledica čezmernega povečanja žleznega tkiva na moških prsih zaradi prevladovanja ženskega hormona (estrogena) pri adolescentnih moških.

Kot posledica nabiranja mastnega tkiva na moških prsih. Rezultat obeh vrst nabiranja tkiva je ta, da so moške prsi precej povečane in videti kot ženske.

V obeh primerih je možna estetska operacija, s katero se odstrani odvečno žlezno (pri ginekomastiji) ali maščobno tkivo.

Če gre predvsem za maščobno tkivo, potem pri zmanjševanju moških prsi najpogosteje uporabljamo metodo liposukcije. V takšnem primeru se maščobno tkivo odstrani z zelo tankimi kanilami skozi 5 mm rez, tako da po opravljeni operaciji skorajda ni brazgotin.

Če je ob maščobnem tkivu močneje prisotno tudi žlezno tkivo, samo liposukcija ne zadostuje in jo moramo kombinirati s kirurškim posegom, s katerim odstranimo žlezno tkivo. Kirurški rez se naredi na samem robu bradavice, žlezno ali maščobno tkivo pa se izvleče skozi ta majhen rez, ki je kasneje, ko se kirurško zašije, popolnoma neopazen.

Pri tem estetskem posegu se lahko zmanjšajo tudi prevelike bradavice na moških prsih.

Zmanjševanje moških prsi se najpogosteje opravi v splošni anesteziji, ki jo v naši ordinaciji za estetsko kirurgijo vodi zdravnik anesteziolog, vrhunski strokovnjak.

Estetski rezultat tega korektivnega posega je vedno zelo dober, operativni rez pa ni opazen.

KORISTNI NASVETI ZA NAŠE PACIENTE:

Čeprav je za izkušen kirurški tim pod vodstvom dr. Tončića zmanjšanje prsi pri moških rutinski poseg, profesionalni pristop od nas zahteva, da posebno pozornost posvetimo preoperativni pripravi pacienta.

Pred operacijo:

 • Pred operativnim posegom zmanjševanja moških prsi se opravi rutinska preoperativna obdelava pacienta, ki zajema laboratorijske izvide krvi, internistični pregled ter EKG.
 • Neposredno pred operativnim posegom v naši kliniki se s pacientom še enkrat pogovorimo ter opravimo zaključno preoperativno konzultacijo in pregled.
 • Za čimbolj uspešno operacijo zmanjšanja moških prsi je pri zaključnem preoperativnem pregledu oziroma neposredno pred posegom potrebno narediti zelo natančno risbo, po kateri bo potekal bodoči kirurški rez. Pri tem pridejo do izraza risarske in slikarske izkušnje dr. Tončića. Risba, ki jo naredi pred operacijo, je odlična orientacija in pomeni velik in zelo pomembne korak do končnega uspeha operacije
 • Pred operativnim posegom zmanjšanja moških prsi je potrebno prenehati z jemanjem protibolečinskih preparatov iz skupine nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino, kot so Aspirin, Andol ali Acisal. To je zelo pomemben dejavnik priprave pacienta na kirurški poseg, saj s tem preprečujemo morebitne neželene krvavitve in hematome (podkožna krvavitev) med in po operaciji, kar bistveno pospešuje okrevanje ter izboljšuje rezultat operacije.
 • Za čim večje zadovoljstvo naših pacientov, ki niso iz Hrvaške, smo jim omogočili, da se preoperativni pregled in operacija opravita istočasno (pri enem obisku v Zagrebu). Za tuje paciente je še posebej dobrodošla informacija, da se začetna konzultacija lahko opravi tudi po telefonu ali internetu. Med inicialno konzultacijo ocenimo, ali je pacient sploh primeren za takšno vrsto posega. Pri prihodu pacienta v Zagreb naredimo tudi zaključno preoperativno konzultacijo, kjer, v dogovoru s pacientom, definiramo vse podrobnosti tega posega in šele nato pristopimo k operaciji.

Anestezija in poseg:

 • Zmanjšanje prsi pri moških opravljamo v splošni anesteziji pod nadzorom vrhunskega zdravnika, anesteziologa. Kar pomeni, da pacient med posegom spi in ne čuti ničesar.
 • V kliniki pacient preživi od 8 do 24 ur odvisno od tipo i opsega korekcije moških prsi: 1 uro traja preoperativna priprava, okoli 3 ure sam poseg, preostali čas pa je namenjen počitku po operaciji. Po zaključenem postopku pacienta odpustimo v domačo oskrbo v Zagrebu.

Okrevanje

 • Za visok odstotek uspešnosti v kliniki dr. Tončića se lahko zahvalimo tako bogatim izkušnjam našega kirurškega tima, zelo preciznim in popolnim kirurškim tehnikam kot tudi dobro organizirani in visoko strokovni postoperativni negi.
 • Iz navedenih razlogov dr. Tončić s svojim timom vztraja pri rednih kontrolah in vsakodnevnem stiku s pacientom, da bi se obdobje okrevanja zaključilo čimbolj uspešno in brez nepotrebnih komplikacij.
 • Pacient po operaciji obleče specialno kompresivno obleko (različni stezniki). Steznik nosi šest tednov.
 • Postoperativno okrevanje je po zmanjševanju moških prsi individualno ter traja pri večini pacientov pet do sedem dni. Šivi se odstranijo sedem dni po operaciji, kar je zaradi kontrole najbolje opraviti v naši kliniki. Pacient je en teden po posegu pripravljen na vrnitev k svojim vsakodnevnim zasebnim in profesionalnim aktivnostim, z opozorilom, da se naj mesec dni po operaciji izogiba večjim telesnim naporom.
 • BIVANJE V ZAGREBU, ki ga priporočamo za zmanjšanje prsi pri moških je pet do sedem dni, ko bomo v naši kliniki odstranili šive ter v celoti in do konca spremljali okrevanje pacienta.
 • Zaradi varnosti naših pacientov ter da bi jim omogočili varno in uspešno okrevanje ter postoperativno spremljanje, vztrajamo na dovolj dolgem bivanju pacientov v Zagrebu. Tako ničesar ne prepustimo naključju, ampak okrevanje pacienta spremljamo v celoti, od začetka do konca, kar je zelo pomembno za zdravje pacientov in dober izid operacije.
 • Pri kadilcih je za uspešnost operacije odločilnega pomena, da prenehajo kaditi najmanj teden dni pred operacijo in vse do dveh tednov po operaciji. To je eden izmed dejavnikov, ki je pri procesu celjenja ključnega pomena.

Popolna storitev:

 • Našim pacientom, ki niso iz Zagreba oziroma Hrvaške lahko organiziramo POT IN NAMESTITEV V ZAGREBU! Zagotovimo jim lahko zasebno ali hotelsko namestitev v Zagrebu ter pomagamo pri organizaciji leta in rezervaciji letalskih kart. Pri prihodu v Zagreb naše paciente po potrebi pričaka tudi naš voznik.
 • Keywords:
 • Male breast reduction, ...Kontakt

Klinika za lepotno kirurgijo
Dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvaška

tel.: +385 1 461 88 88
fax : +385 1 463 78 01
e-mail:

Stomatološka ordinacija

Zobni implantati Zagreb

Studio Dental Zagreb
Kontakt telefon: 385 1 461 88 88

Skype Me™! skype:
Cosmetic Surgery Clinic Dr Toncic